На кои думи да наблегнем, освен почистване

Замислих се на кои думи ще е добре да наблегнем при SEO оптимизацията на този сайт. Основната е думата "почистване" - в това няма спор. Между другото - на запад рядко си позволяват да оптимизират за конкретна дума, работят с фрази, защото е по-лесно и евтино.

Та, да се оптимизира за дума е скъпо и трудно, но пък резултатите са забележителни. За да определя фразите, по които също ще трябва да се бута сайта - ще надникна в статистиката му или по-точно в статистиката на думите / фразите, по които ни намират хората и посещават.

  1. почистване - 275 посещения
  2. pochistvane - 20 посещения
  3. фирма за почистване - 8 посещения
  4. фирми за почистване - 7 посещения
  5. почистване на офиси - 6 посещения

Това са данни, събрани от началото на този месец (Август 2008-ма година).

Ясно се вижда, че думата почистване води в резултата и то убедително. Вижда се и трудната награда за това да се бориш за една дума - над 10 пъти повече посетители. Но целта ми е да си намеря фрази, за които косвено да бутам сайта. Тук ясно се вижда кои са те.

Това са "фирма за почистване", "фирми за почистване", "почистване на офиси". На тези фрази, свързани с почистването ще наблегна и един ден сайтът ще е номер едно и за тях. Между другото, в края на този месец сайтът навършва 6 месеца и очаквам изненади в класирането.