Поддържащи препарати за почистване - Част 4

Това е последната публикация от серията "Поддържащи препарати за почистване". Надяваме се тази серия от публикации да ви е била полезна и да не сме станали досадни с всичките й четири части. Очаквайте още интересни новини и препарати от нишата почистване.

BLITZ - Двукомпонентен продукт, с изключителна устойчивост и бързина на втвърдяване, предназначен за лепене и китване на мрамор, гранит и други камъни.

Използването на нова концепция смоли и физическите му качества го правят продукт на изключително високо ниво по отношение на физичните и химични свойства на епоксидните смоли и бързината на реакция на полиестерните смоли.

Резултатът е лесно приложение и възможност за допълнителна обработка в кратки срокове, подобни на използването на полиестерните китове - с прибавяне на 2% втвърдител и едновременно с това химична и механична устойчивост, много близка на тази на епоксидните китове.
Повърхности: Мрамор, гранит, камъни, керамика, цимент и др.

MASTICE NEW THASSOS - Двукомпонентен продукт на основата на полиестерни ненаситени смоли, предназначен за китване и лепене на мрамор ТАСОС и на други кристалинни бели мрамори, като например МАКРАНА, БИАНКО КАРАРА и др.

Предлага се в полутечен вариант. Специално разработеният катализатор - паста, след като реагира със смолата, придава оцветяване идентично с мрамора Тасос, като освен това е с ултравиолетова защита и не позволява пожълтяване на мастика във времето. Лесно почистване в последствие.
Повърхности: Мрамор Тасос, Бианко Карара, Макрана и други бели кристалинни мрамори.

ASTRA 24K - Двукомпонентен, полиестерен от първокачествени смоли, абсолютно прозрачен течен продукт (включително специален течен втвърдител, специално разработен, за да не допуска матиране на катализирания продукт), с изключителна устойчивост на UV-лъчи (поради което е особено подходящ при използване върху открити повърхности, изложени на слънце). Предназначен за обработка на мрамор, гранит и други камъни.

Добрата адхезия и изключителната му прозрачност го правят незаменим при обработката най-вече на светли камъни, където прозрачността е особено ценена.

Особено препоръчителен при обработката на камъни с характерна структура, например травертин, при който създава ефект "стъкло". Повърхности: Мрамор, гранит и др.

препарат за почистванеNETPOX - Двукомпонентен мастик, на основата на епоксидни смоли, напълно прозрачен и с изключителна лепливост дори и при наличие на висока влажност.

Особено предназначен за залепване на мрежа към мрамор, гранит и др., в индустриални условия, когато материалът е още мокър от предходната технологична операция. След катализата остава напълно прозрачен.

Предвид вискозитета си мастикът е и особено подходящ за китване на различни по големина дамари. Лесно се чисти.
Повърхности: Мрамор, гранит, травертин, ардезия, плочки, агломерати, естествен камък.