Столче за кола: Грижи и почистване

Всяко столче за кола с времето се износва. Причините са различни: директната слънчева светлина, прах, разсипана храна, напитки и каквото още е хрумнало на малкия пътник.

Може би си мислите, че калъфката на детската седалка е за красота и допълнителен комфорт на вашето дете по време на пътуване, но всъщност тя е важна част от столчето. Трябва винаги да бъде сложена на детската седалка. Затова е важно да поддържате детското столче винаги чисто и удобно.

Ето няколко съвета как да поддържате калъфката на столчето за кола чиста, обезопасено и в най-добър вид:

  1. Като за начало изкарайте столчето от колата заедно с играчките на децата.
  2. Използвайте прахосмукачка, за да почистите праха и събрани боклуци.
  3. Извадете калъфа на детската седалка и го изперете с нежен препарат. Може да използвате пералня на 30 градуса. Преди това прочетете упътванията и етикета, за да знаете с каква материя си имате работа.
  4. Оставете калъфа да изсъхне на чист въздух.
  5. Преди да поставите отново вече почистения калъф на столчето, обърнете внимание на не толкова видимите места по седалката и почистете от прах и тях.
  6. Монтирайте отново столчето в колата и се уверете, че всичко е на мястото си и е стабилно. Прочетете упътването, ако се налага, отново.
  7. Ако искате да освежите столчето, но не желаете да вадите калъфа, измийте с мокра гъбичка и топла вода със сапун. Не използвайте агресивни препарати и белина.

Вече знаете как да поддържате столчето за кола, така че да е като чисто ново.