Почистване преди празници

Поглеждайки в календара може да видим колко много празници наближават и на преден план излиза традиционното предпразнично почистване. Точно сега е времето да придадем на дома си повече уют и да свършим тази не особено любима за никого работа.

Празници почистване

Може да го направите цялото семейство заедно включително и децата и с общи усилия и разпределени задачи да приключите по-бързо с почистването.

Първо огледайте стаите за повредени, скъсани или счупени вещи, които по една или друга причина пазите и ги изхвърлете. Ако не сте прибрали летните дрехи и обувки - направете го, като предварително ги изперете и почистите.

Отървете се от всички натрупани купчини с вестници, списания, опаковки и т.н. Проверете всеки ъгъл и шкаф за ненужни и неизвестно защо запазени предмети.

Отворете хладилника и кухненските шкафове и направете пълна ревизия - обикновено там забравяме всякакви храни и продукти. Ако скоро не сте размразявали хладилника или фризера (прави се задължително 2 пъти годишно), изключете ги докато почиствате основно дома си.

Така ще направите място за лакомствата, които ще купите или приготвите по празниците.

Почистете всички лампи, абажури, брави, рафтове и др. места, по които се натрупват прах и замърсявания. Не забравяйте отпечатъците от пръсти.

Време е да изперете пердетата, завесите, завивките. Направете го преди да се захванете с почистване на прозорците, иначе ефектът няма да е същият. Освежете тапицериите и дограмата в дома с подходящи препарати.

Влезте в банята и почистете фаянса, огледалата, крановете - това е мястото, което показва колко добра домакиня сте. Не забравяйте мазето и тавана, където със сигурност сте натрупали ненужни вещи. Ако откриете вещи от предишното голямо коледно почистване, които не сте ползвали последните месеци, значи не са ви нужни - изхвърлете ги или ги подарете.

Ако имате градина е добре да почистите сухите клони, листа, за да изглежда подредена.

Обикновено голямото почистване отнема доста време. Ако обаче всекидневно оправяте по нещо малко в хаоса, голямото чистене преди празниците няма да е толкова изтощително.

Поддържането на дома чист и приготвянето на храната не трябва да отнема цялото ни свободно време. Бъдете преди всичко практични и организирани. За другото потърсете нашата фирма за почистване.