Машинно пране на текстилни подови настилки

Съществуват три основни причини да потърсите нашата фирма за машинно пране на текстилните ви подови настилки. Редовното почистване на подовата настилка от текстил е необходимо, заради:

  • Естетичност - вие и семейството ви ще се чувствате по-комфортно и удобно, ако стъпвате по чист под.
  • Пести пари - доброто поддържане на хигиена ще запази първоначалния вид на текстилната настилка и няма да се налага купуване на нова.
  • Хигиена - освен всичко чистата и мека текстилна настилка има значение и за качеството на въздуха в помещенията.

пране на текстилни настилки

При почистване на подовите настилки (килими, мокети и др) с машини има три основни момента, както следват:

  1. Измиване с професионални машини - с въртящи се четки, малък брой обороти (150 оборота в минута), с дозирана топла вода и професионален препарат за почистване и дезинфекция на текстилната подова настилка. С подходящите почистващи препарати се премахват ефективно всякакви петна, прах и мръсотия.
  2. Почистването и дезинфекцията се извършва със специални машини, които пускат чиста вода под леко налягане и в същото време мощно изсмукват мръсната вода от повърхността на подови настилки.
  3. Дълбокото изсмукване е последният етап при почистването с машини. При него още веднъж се премахва прахът и мръсотията, както и поетата от текстила влага. След измиването, повърхността на текстилната настилка е леко влажна, но в основата си е напълно суха.

По този начин се постига пълна дезинфекция и почистване на всякакъв тип текстилни подови настилки, независимо от мястото им и с гаранция, че няма да се намокри твърдата настилка под тях (като например паркет, в случая той е в пълна безопасност). Когато този метод на почистване се извършва редовно, животът на подовите текстилни настилки се удължава, те не са захабени и ще спестите пари от закупуването на нови.