Пране на килими

Регулярната грижа и пране на килими у дома ще ни гарантира техния дълъг живот. Ако все пак не става дума за обичайното седмично почистване, то много хора предпочитат да се обърнат към фирма за пране на килими, която разполага с нужната техника, опит и препарати, за да вдъхне истински живот във вашия килим.

пране и почистване на килими

Редовното почистване на килими ще ви даде неповторимата възможност да запазите красивите цветове на тези интериорни елементи, които често свързваме с топлината и уюта на нашия дом. Най-добрия вариант за пълното пране на килими естествено е през топлите месеци на годината, но понякога ни се налага да направим това и през по-хладните дни.

Самото почистване на килими не е никак лесна задача в големия град. През първите месеци след като сте купили своя нов килим най-добре е просто да го изтупвате от външната страна, но проблема с липсата на място, където това да бъде направено остава. Един вариант за вас е да минавате своя килим редовно с прахосмукачка, която значително ще намали нивото на неговото замърсяване и вие ще можете да го перете значително по-рядко.

Ако става дума за пране на килими в офис, то ситуацията е малко по-различна, тъй като многото хора, които ежедневно минават по него носят и мръсотия с по-голяма интензивност. Това предполага нуждата от професионална фирма за пране на килими, която разполага с квалифициран персонал, професионални почистващи препарати и нужната техника, за да се справи с това предизвикателство.

Алтернативен начин за почистване на килими е да минавате своя домашен килим с разтвор на оцет и вода. Така той запазва своите характеристики за по-дълго време. Макар много хора да предпочитат да перат своя килим на място у дома, то една профилактика и посещение при фирма за почистване и пране на килими е нещо, от което не бива да лишавате своя красив и стилен килим.