Домашна помощница или фирма за почистване?

Изборът между фирма за почистване по домовете и домашна помощница не винаги е лесен. Логично би било ние като фирма за почистване да лобираме в полза на фирмите за почистване по домовете. Но няма да го направим, защото си даваме сметка, че това не е така. Всъщност, нещата са далеч по-сложни, отколкото изглеждат. Всеки един вариант си има своите плюсове и минуси.

Домашна помощница

Фирма за почистване по домовете

В София има много фирми за почистване, които са се специализирали в почистването на апартаменти и къщи. Конкуренцията е толкова голяма, че може да бъдете сигурни, че вашият дом няма да остане никога непочистен. Това, което фирмите за почистване могат да предложат на своите клиенти е: специализирана работна ръка и професионални почистващи машини и препарати.

Това се явява предпоставка за по-високото качество на услугите. Фирмите за почистване разполагат с достатъчно персонал, за да почистят дори големи обекти в съвсем кратък срок. Не на последно място - гаранция. При евентуален проблем или недоволство от страна на клиента, фирмата със своята репутация е тази, която отговаря.

Домашна помощница

Домашната помощница може да предложи по-ниски цени от повечето фирми за почистване. Това се дължи на факта, че домашните помощнички често нямат лиценз, не плащат данъци, не се осигуряват, не плащат наеми за офиси и неустойки. Домашната помощница освен да почиства, може да готви, пере, наглежда малки деца и да върши всякаква лека домакинска работа.

От друга страна домашната помощница няма да се справи в големи апартаменти, които изискват повече работна ръка или когато е нужна сила. Повечето домашни помощнички не дават гаранция за добре свършена работа и тъй като нямат договор с клиента, могат просто да си заминат, когато са най-необходими.

Използването на некачествени препарати за почистване може да предизвика алергии (особено при малките деца) или да съсипе килими или мека мебел.


Ако цената е от първостепенно значение за вас или се нуждаете от помощ в кухнята, то домашната помощница е вашия избор. Клиенти заинтересовани повече от качеството на услугите и гаранцията за добре свършена работа трябва да се насочат към професионалните фирми за почистване по домовете.