Почистване на замърсени стени, врати и рамки на прозорци

Всеизветна истина е, че естествените продукти почистват също толкова добре, колкото и препаратите от магазина, но пък не предизвикват никакво дразнене на очите и кожата. Подготвихме тази статия с идеята, че вместо препарати за почистване може да се използват и натурални продукти, които всяка домакиня има в своята кухня.

Почистване на стени

1. Чистене на замърсени стени

Леко зацапани стени се почистват с мек влакнест плат. По-силно зацапани стени е невъзможно да се изчистят по този начин - напротив, видът на стените се влошава, понеже се появяват драскотини. В такъв случай стената се чисти с мека пластична материя, която поема праха.

По- малки плоскости от стени може да се почистят със среда от хляб, не твърде прясна. Когато средата набере достатъчно прах, тя трябва да се подреже отново или да се вземе нова среда. Хлебната среда може да се замени с пластично тесто, което се употребява както средата.

2. Чистене на вратите и рамките на прозорците

Вратите и рамките на прозорците, боядисани с блажни бои, трябва да се мият с топла вода, към която се прибавя амонячна вода (1 лъжица амонячна сода на 3 л вода). Сода и сапун не трябва да се употребяват, защото те правят повърхността матова.

Разтворът от водата и амонячната сода напълно отделят замърсяванията и придават на тоновете блясък. След измиване вратата или рамката трябва да се изтрие с кърпа до сухо. В противен случай ще се появят жълти петна.