План за почистване на дома

1. Чистенето като игра - Превърнете почистването в игра. Разделете 1 час на 4 части (за 4 стаи) от 15 минути. Имате по 15 минути за 1 стая. Смисълът на играта е да почистите колкото се може повече преди да изминат тези 15 минути.

план за почистване

2. 15 минути на ден - Отделяйте по 15 минути всеки ден, за да подреждате различни дребни неща в къщата си.

3. Малките задачи - Измиването на чиниите, почистването на кухнята и ваната ще отнеме по-малко време и усилия, ако се прави всеки ден.

4. Сортиране на вестници и поща - Сортирайте ги преди да са стигнали до тавана. Безплатни брошури, рекламни материали, сметки... Събирайте ги и заедно с всички ненужни хартии ги изхвърляйте разделно.

5. Рутинни задачи - Прането е една наистина рутинна задача. Определете си дни в седмицата, в които да перете, а след като дрехите са изсъхнали ги сгъвайте и прибирайте веднага. Така ще се спестите и гладене на измачкани дрехи.

6. Един път седмично - Голямото почистване като подреждане на гардероб, хранителни продукти и т.н правете веднъж седмично. Независимо дали имате 15 минути или 1 час не ги отлагайте. Все пак по-добре 15 минути почистване, отколкото николко.

Надяваме се, че този план ще ви помогне и ще опрости този вид домакински задачи. А каква е вашата стратегия за по-чист и подреден дом?