Как се отрази кризата на услугите по почистване

В качеството си на водеща фирма за професионално почистване, лесно можем да направим оценка за това как се отразява финансовата криза на търсенето и предлагане на услуги за почистване. Според нашите анализи от тази криза пострадаха най-вече малките и неутвърдени на пазара фирми за почистване. Те нямат стабилна клиентела и подобен род сътресения се отразяват директно на поръчките им. В опит да реагират на кризата те намалиха своите цени, с надеждата да привлекат повече клиентела. Дали това ще даде желаните резултати, предстои да видим в следващите месеци.

кризата почистване

Положението на професионалните фирми за почистване също не е розово. Въпреки това те по-лесно ще превъзмогнат лекото свиването на пазара за подобен род услуги, благодарение на дългогодишните си клиенти, с които са изградили сериозни връзки. Трябва да се има предвид, че подобен род услуги (почистване на апартаменти, офиси, бизнес сгради и търговски молове) са от първа необходимост и затова клиентите трудно могат да се лишат от тях. Но е възможно клиенти да се опитат да договорят по-ниски цени или разсрочено разплащане.

Преди около месец нашата фирма намали цените на основните услуги, като превантивна мярка за справяне с кризата. От страна на клиентелата отговорът беше повече от положителен. Бързо и качествено почистване на апартаменти и офиси на ниски цени със сигурност е пътя към запазване, а защо не и привличане на нови клиенти и бизнес партньори дори по време на криза.