Почистване на интериорни врати

Когато обзаведем жилището си и поставим подовата настилка и интериорните врати, се надяваме те да ни служат вярно в продължение на много години. За да постигнем това, обаче, трябва да се погрижим за правилната им поддръжка.

Почистване на врати

Често хората забравят, че не само подът изисква специално внимание. Паркетът редовно се цикли и лакира, дюшемето се подлага на чести процедури по излъскване и поддържане, но вратите се забравят. А всяка врата, независимо от какъв материал е изработена, изисква също специална поддръжка, за да се запази функционалността й.

Дървените врати трябва редовно да бъдат почиствани с популярните вече препарати за мебели, които, освен че подхранват дървото, му придават блясък и усещане за чистота. Веднъж годишно е добре да се направи профилактика за пукнатини и наранявания, които трябва да бъдат отстранени своевременно, за да не се развали целия профил на дървесината.

Ламинатните интериорни врати Doordecor трябва да бъдат изтърквани с почистващи препарати, които не съдържат киселини и абразивни вещества. Ситните частици в санитарните препарати могат да наранят целостта на ламината и да развалят цялата врата, като това може да съкрати многократно времето ѝ за експлоатация.

Алуминиевите врати на санитарните помещения трябва да бъдат измивани и добре подсушавани, като се обръща специално внимание на гумените уплътнители, които могат да се повредят от влага и лошо поддържане.