Грешки които фирмите за почистване допускат

Фирмите за почистване допускат много, а понякога и фрапиращи грешки. Тези грешки се дължат на липсата на опит, прибързаност при вземане на решения или просто немарливост. През годините се нагледахме на какво ли не в този бранш.

фирми за почистване

Кои са най-честите грешки, които фирмите за почистване допускат, но понякога не искат да си признаят:

1. Липса на фирмен сайт

Бизнесът се промени много в последно време. И ако преди десет години инвестирането във фирмен сайт беше по-скоро неоправдан разход, то сега е абсолютна необходимост. Все още някои фирми за почистване не разполагат със сайт, на който да запознаят потенциалните си клиенти с услугите, които предлагат. Първото място, където клиентите търсят фирми за почистване е именно глобалната мрежа. Ако вие не сте там, губите потенциални клиенти и подлагате на риск бъдещето на вашата фирма за почистване.

2. Персонал несъобразен с броя на клиентите

Фирми за почистване с малко персонал често продължават да предлагат услугите си на нови клиенти, дори когато знаят, че няма да имат физическата възможност да обслужат всички клиенти подобаващо. Подобни компромиси, за които клиента не знае (но научава в последствие) са породени от желанието за бърза печалба. В дългосрочен план тези фирми губят клиентите си.

3. Прекалено ниски цени

Цени по-ниски от тези на конкуренцията са привидно най-лесния начин за привличане на нови клиенти. Много малки фирми за почистване прибягват именно до такива методи, бързайки да увеличат своя пазарен дял. Несъобразено ниските цени обаче, могат да доведат фирмата до фалит, когато липсва ефективност на процесите. Не след дълго фирмата не може да покрие своите разходи, част от персонала бива освободен, което автоматично довежда до влошаване на качеството на предлаганите услуги и отлив на клиенти.

4. Нагърбване с непосилни задачи

Някои фирми за почистване просто не могат да отказват на клиентите. Водени от идеята "колкото повече, толкова повече" те често приемат поръчки, несъобразени с тяхната специализация. Не веднъж сме били викани по спешност на обекти първоначално поверени на по-малки фирми за почистване, които веднъж пристигнали на място установяват, че им липсва специализирана техника и работна ръка. Много малко са професионалните фирми за почистване в София, които могат да задоволят всеки клиент.

5. Липса на професионализъм

Почистването не е лесна работа. Клиентите са взискателни и не се задоволяват с просто свършена работа. Работата трябва да е свършена навреме и безупречно. Това може да се постигне, само когато са налице следните фактори: професионална техника и препарати и специализирана работна ръка.