Есенно почистване на дома

През есента е време да направи основно почистване. Причините за това са поне три. Едната е свързана с изчистването на така вредния прах, който влиза от улицата. Другата е, че така ще поддържаме своите мебели в добър вид и ще ги предпазим от остаряване. Не на последно място, да е чисто у дома е приятно.

Есенно почистване на дома

Задачата, която отнема най-много време е смяната на летните дрехи с есенни и зимни. Преди всичко трябва да се заредите с търпение. Отделете умалелите дрехи и тези, които смятате, че не са модерни или ви е омръзнало да ги носите. Другите дрехи изперете, занесете на химическо чистене, ако е необходимо и ги приберете. Не забравяйте ароматите - според вкуса ви на борче, лавандула и т.н.

Почистете и летните си обувки, преди да ги приберете на дъното на гардероба. Обувките от естествена кожа, намажете с подходящ препарат. Смачкайте стари вестници на топка и ги напъхайте в обувките, които е вероятно да се смачкат.

Това е задължителната точка от чистенето - най-вероятно ще ви отнеме един неделен след обед. За почистването на дома списъкът със задачи съдържа още: пране на тапицерията на дивана и килимите, почистване на прозорци, пердета, завеси, одеяла, печка, хладилник, баня, под и т.н. Използвайте екологични продукти и внимавайте да не повредите мебелите, докато работите.

Тук на помощ може да потърсите услугите на нашата фирма - ще спестите време, нерви и пари. Цената си заслужава.

Накрая още няколко съвета - винаги работете с по-нежни почистващи материали, за да не нараните повърхността на уредите / мебелите. Ако се съмнявате, че препаратът, не е подходящ пробвайте го на някое незабележимо място. Не почиствайте електронните уреди без да проверите, дали няма да бъде повредена от препарата и винаги спазвайте инструкциите.

Пожелаваме ви успех в есенното почистване!