Гугъл отново ни намрази, но не се предаваме

Правих прогнози, че сайтът за почистване в близките десет дни ще изкочи в ТОП3 на резултатите, но уви, даже дърпаме назад. Аз от своя страна работя с по-висок приоритет над този сайт, за да удовлетворя очакванията на наемателя си. Въпреки всички усилия - сайтът не помръдва.

За n-ти път се съмнявам във хостинга. Смятам да инвестирам някой друг лев в качествен такъв и да преместя сайтът за почистване там. Проблемът не са парите, а рискът, който се поема при подобно преместване - има голяма вероятност сайтът да се забие в т.н. Google SandBox.

Тогава вече играта загрубява. Ще изчакам още малко и ако нещата не се оправят - ще рискувам. Наляти са страшно много връзки към сайта и на теория трябва да е първенец в нишата си. Не съм избързвал - сайтът е достатъчно стар вече. Още едно доказателство, че в оптимизацията не може да се гарантира нищо.

Ако някой има сайт на подобна тематика или тематика услуги - можем да разменим връзки. Този сайт ще има ранг 4 след следващия ъпдейт, така че е добра партия. Също така се инвестират сериозни пари всеки месец в рекламата му, така че рано или късно ще е номер едно :)