Почистване на изделия от стъкло

Въпреки наличието на толкова различни и силни препарати, понякога почистването може да бъде направено и с помощта на лесни методи. Предлагаме ви няколко изпитани с времето метода за почистване на изделия от стъкло.

почистване на стъкла

Изделия от стъкло, замърсени с разтворими във вода вещества, се измиват с вода. Стъклени изделия с тясно гърло се чистят по следния начин. Налива се в изделието вода, поставят се в него парчета хартия, разклатете шишето, докато замърсяванията се отстранят. Водата се променя няколко пъти, като всяка следваща порция вода е с по-висока температура от предишната.

Стъклените изделия с широко гърло се измиват с помощта на четка. Прясна трева или коприва също почистват добре стъклени изделия, изцапани с мазнина. Вкарва се тревата или копривата в изделието, налива се малко вода и се разклаща, докато почистите мазнините от стените на изделието.

Остатъците от мляко и други вещества в шишета, чаши и кани може да премахнете лесно с начупени черупки от яйца, с картофени кори или парчета от сурови картофи. При всички тези средства за почистване трябва да се добавя и вода, за да се изплакнат по-добре.

Не се препоръчва да се използват за миене на стъклени съдове пясък или други твърди вещества, защото те драскат стъклото. Имайте предвид, че при нагряване съдовете с драскотини се пукат. За да предпазите стъклено изделие от спукване, когато в тях наливате вряла течност, поставете предварително в чашата сребърна лъжица или поставете стъкленото изделие върху дървена подложка.