60 милиарда часа за едно почистване

Средностатистическите данни за Европа показват, че 60 милиарда часа се използват за домакинска работа. И от цялото разнообразие на дейности най-неприятно е почистването на жилището. На каквато и възраст да са жените, каквато и да е професията им, омъжени или сами, те се обединяват около едно желание: Край, не искаме да сме вълшебната фея, която чисти дома.

Почистване

Тъй като повечето от тях вършат сами тази работа, но не успяват да се справят така, както желаят, я намират за товар, а не за удоволствие. Нищо чудно: подреждане на жилището, почистване на праха, гладене, пране, дори когато е със съвременни машини, ги нервира. При това работното време на домакинята може да й отнеме през седмица от 20 до 60 часа - според вида на домашната дейност.

Какво да се прави, ако тя доброволно или не трябва да се справи с нея почти или напълно сама! Важна предпоставка е самата тя да определи как да я върши. Да работи бързо или по-бавно? Коя от дейностите е по-приятна? Всичко зависи от организацията и планирането на почистването. И освен това: да знае, че не всичко може винаги да бъде перфектно направено.

Ние от екипа на pochistvane.com Ви предлагаме програма от 10 точки:

1. Почиствайте дома, когато сте сами и никой не ви се пречка.

2. Ако знаете предварително, че няма да успеете да почистите всичко, оставете банята например за друг ден.

3. Създайте приятна атмосфера: пуснете си предпочитана музика.

4. Облечете удобно облекло.

5. Приемете чистенето като програма за отслабване, като знаете, че половин час работа с прахосмукачката изразходва 80 калории, измиване на прозорците - 100, оправяне на леглата - 50 калории.

6. Започвайте чистенето отгоре надолу - от пердетата към килима, от праха към измиването.

7. По-бързо или по-бавно? Важно е едното след другото.

8. Използвайте препарати, за които знаете, че са ефикасни.

9. Чистете в дните, в които сте в лошо настроение. Компенсирайте го, като се "ожесточавате" срещу мръсотията.

10. В края на изтощителната дейност си поднесете сами награда: купете си цветя от пазара или ги наберете от градината. Хапнете от скъпите шоколадови бонбони или пийнете чашка добре охладено вино.