Инструкции за работа с препарати "Bellinzoni"

В тази статия ще Ви опишем по-подробно работата с един много известен клас препарати за почистване и полиране - препарати за почистване на фирмата Bellinzoni. Това са съвети от нашия дълъг опит в почистването, както и съвети, предоставени ни от производителя на препаратите.

ПОЧИСТВАНЕ

Стари подове

Използвайте "DECER DOS" за отстраняване на всякакви следи от стари емулсионни вакси и запечатки, базирани на естествени и синтетични восъци или за дълбочинно почистване на мръсни, но не повредени полирани материали.

Използвайте LEM - 3 за поддържащо почистване след елиминиране на стари вакси и запечатки.

Нови подове

Изчистете, използвайки концентриран препарат LEM - 3, приятно парфюмиран и с рН фактор, специално формулиран за дълбоко почистване на мрамор и всякакви други неповредени каменни материали. Разтворен във вода във съответни пропорции, LEM - З действа енергично срещу мръсотията по материала, който се третира.

ТРЕТИРАНЕ

Първично третиране

Използвайте течната запечатка RR- 1, която дава дълготрайна политура. Препарата е силно концентриран продукт, така че може да бъде разтварян във вода, което го прави много икономичен за употреба. Той е с приятна миризма и може да се преполира. Придава на третирания материал дълготрайна издръжливост и устойчивост срещу нараняване, причинено от човешкия трафик, не оставя петна.

Поддръжка

Използвайте продукта "L & L" за почистване и полиране, след първичното третиране. Това е продукт за бърза поддръжка на естествени камъни и агломерати. Той може да бъде използван едновременно за измиване и запечатване на полирани подове само с една операция.

Силно повредени подове

В случай, че подът е много стар и политурата не може да бъде постигната със нормалната процедура, се преминава към употребата на специални продукти, като:

  1. "VETRO-GLASS"- кристализатор е продукт, който благодарение на специални кристализиращи химически агенти и употребата на високооборотна еднодискова машина, образува повърхностен кристалинен слой с дълготрайна политура. Предлага лесно почистване на повърхността лед това.
  2. Специални препарати за полиране - полиращи пасти - това са препарати в пастообразна форма, подходящи за полирани мрамори, гранити и цименти. Те изсъхват бързо, формирайки върху повърхността на материала филм от висококачествени восъци, които проникват в материала и му придават отличен и дълготраен блясък. Подходящи са за прилагане при всякакви изделия от естествени камъни - подпрозоречни первази, маси, плотове, камини , балустри и др.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

  • Цимента или използваното в случая лепило трябва да бъде напълно сухо.
  • Повърхността на материала трябва да бъде идеално суха и чиста.
  • Необходимо е да се направи проба, преди да се пристъпи към употреба.
  • Да се прочетат инструкциите върху етикета.