Полиращи препарати за почистване - Част 1

Стартираме серия от статии, в които ще Ви запознаем с полиращи препарати за почистване. Налага се да разделим материала на няколко части, защото повърхностите, които могат да бъдат полирани са много, следователно и препаратите за тях. Надяваме се да сме Ви полезни в избора на правилни препарати за полиране.

Preparato speciale per lucidare

препарат за полиране на мраморПастообразен продукт за полиране на мрамори, гранити и цимент. Изсъхва бързо като образува твърда повърхност от висококачествени восъци, които проникват в третираната повърхност. Образува слой, чийто изключителен блясък се запазва за дълъг период от време. Произвежда се безцветен и в цветовете: червен, черен, зелен, жълт.
Повърхности: Мрамор, гранит, травертин, ардезия, плочки, агломерати, естествен камък, ъгли и ръбове.

Preparato liquido per lucidare

препарат полиране гранитТечен полиращ продукт за ъгли и кантове на мрамор, гранит, травертин, плочки и агломерати. Използва се и за освежаване на цветовете.
Повърхности: Мрамор, гранит, травертин, ардезия, плочки, агломерати, естествен камък, ъгли и кантове.

VX-SL

восък за полиранеТечен силиконов восък за автоматични машини (възможно е и нанасяне на ръка). Полира и импрегнира материала, като го предпазва и от наранявания по време на монтирането.
Повърхности: Плочки, ластри, цокли и облицовки от мрамор, гранит, агломератен мрамор, мозаечни плочи, гранитогрес, както и паметници

CANADIAN HIGH SPEED

препарат за полиране на камъниТечен восък за полиране, за високооборотни еднодискови машини, за индустриални нужди. Идеален за придаване на допълнителен блясък или за възстановяване на естествения блясък на големи по площ настилки от мрамор, гранит и др. Образува твърдо и изключително лъскаво покритие и много трайно в случай, че се поддържа с подходящите препарати.
Повърхности: Мрамор, гранит, гранитогрес и всички видове естествени камъни.

VETRO-GLASS

Кристализатор за естествени мраморни настилки. Придава допълнителна твърдост и траен блясък, като резултатът е подобен на този при обработка с професионална машина.
Повърхности: Мрамори.