Гугъл ни би шута за известно време

От вчера 21-ви Юли, сайтът ни изчезна при всякакви търсения в търсачката Гугъл. Не е баннат, защото е индексиран, но дава признаци, сякаш е в Google SandBox. Няма да предприемаме никакви действия поне две седмици. Може да е временна грешка.

Възможните причини, ако сме премахнати от класирането за "почистване" са две. Единия вариант е това, че прекалихме малко с връзките към този сайт (~1900 по статистика), което за сайт на 4 месеца си е много. Другата причина, която според мен е също толкова вероятна, е хостингът на сайта.

Имаме още един домейн на този хостинг (ns1.bg) и той дава същите признаци. Даже, когато преместихме pochistva.com на този хостинг, се беше забил месец и половина в Google SandBox. Както и да е - не сме баннати, което означава, че продължаваме борбата.

Продължаваме да се борим, като наблюдаваме позициите на сайта в панела на Google, където днес сме 4-ти за почистване. Най-лошото, което може да ни се случи е да отнесем максималното наказание за Sandbox - 9 месеца.

Но дори да е така - сайтът в същност си печели позиции - продължавам да го работя и най-късно след 9 месеца ще изгрее на първото място. Прекалено много пари са вкарани тук, за да го изоставя. А и Гугъл НИКОГА не банват или спъват сайт за повече от година.