Google понякога е жесток, понякога не...

Замислям се колко време вече стана този сайт за почистване да стои в батака на класирането. Повече от 7 месеца. За това време трябваше да е номер едно отвсякъде за "почистване". Това може би е най-бутаният от мен сайт. Нещо не е наред и още не е известна причината.

На този сървър има още един сайт. Той е kartachi.com и беше затлачен още повече и от този в продължение на над девет месеца от самото начало. Буквално го нямаше никъде. Но миналата седмица отпуши и сега се класира повече от добре.

Как се оправи - няма причина. В същност има - добавихме му блог. Това сякаш раздвижи нещата и сайтът зае мястото си в резултатите. Тук обаче няма как да го направим този номер, защото това си е блог, а не като при къртачите - статичен сайт + вътрешен блог. Дали проблемът е от сървъра?

Гледам, че дизайнерът е готов с новия дизайн. Очаквам да ми го прати и ще започвам сайта. Остава да се молим Google да го хареса. Слава богу, поне къртачи.com отпуши. Трудно е, когато сайтовете ти се забиват в пясъчника, а парите по оптимизация и връзки си текат.

Ако и тогава не се оправи - сменям сървъра, но това не е лесно. Не че технически е сложно, но качествени сървъри в България се намират трудно.